Tina Turner: Η μεγάλη σταρ του τραγουδιού που βίωσε την κακοποίηση από την πρώτη νύχτα του γάμου της!

Το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας είναι επίκαιρο μέχρι και σήμερα. Η πασίγνωστη τραγουδίστρια Tina Turner το ξαναφέρνει στο προσκήνιο με την έκδοση της αυτοβιογραφίας της με τίτλο “Tina Turner: My Love Story ”, μέσα στην οποία περιγράφει τις βασανιστικές μέρες που πέρασε κοντά στο σύζυγο της Ike Turner από την πρώτη κιόλας μέρα που παντρεύτηκαν το 1962. Τον παντρεύτηκε έχοντας ήδη αποκτήσει ένα γιο με τον Raymond Hill εκτός γάμου. Ο Άικ είχε ήδη κι εκείνος δύο γιούς και μαζί με την Τίνα έκαναν ακόμα ένα αγόρι. H Τίνα εξομολογείται ότι δεν ήθελε να τον παντρευτεί εξ αρχής αλλά το να είσαι ανύπαντρη μητέρα εκείνη την εποχή δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, ειδικά μάλιστα εφόσον η μητέρα της την είχε διώξει από το σπίτι αφού έμαθε πως θα αποκτήσει παιδί εκτός γάμου.

Η γαμήλια εμπειρία δεν ξεκίνησε και τόσο καλά αφού ο Άικ την υποχρέωσε να παρακολουθήσει σεξ σόου σε πορνείο την πρώτη νύχτα του γάμου τους, εμπειρία που ήταν τραυματική για εκείνη στα 22 της χρόνια τότε. Ο Άικ επιπλέον ήταν ο βασανιστής της στην κυριολεξία σε καθημερινή βάση. Βρισκόταν πάντα υπό την επήρεια κοκαΐνης και αυτό τον έκανε ακόμα πιο βίαιο. Την κοκαΐνη την ξεκίνησε πιστεύοντας ότι θα τον κάνει πιο ανθεκτικό στην σεξουαλική πράξη μιας και αυτή ήταν η κύρια μέριμνα και ενασχόληση του επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Για την Τίνα πάλι, όπως η ίδια καταθέτει μέσω της αυτοβιογραφίας της, το σεξ ήταν μια βασανιστική εμπειρία και μια πράξη έκφρασης εχθρότητας από την πλευρά του Άικ μια και επρόκειτο για βιασμό και πάντα ξεκινούσε ή τελείωνε με ξυλοδαρμό. Αυτό έκανε το μίσος που ένιωθε για εκείνον να μεγαλώνει διαρκώς. Πέρα από αυτό όμως ο Άικ της είχε προκαλέσει πολλές φορές εγκαύματα πετώντας της καυτό καφέ στο πρόσωπο και της είχε σπάσει το σαγόνι. Η Τίνα όπως χαρακτηριστικά εξομολογείται για χρόνια τραγουδούσε έχοντας γεύση αίματος στο στόμα και στο λαιμό, με σπασμένη μύτη και μώλωπες σε όλο το πρόσωπο από το ξύλο που έτρωγε καθημερινά. Μάλιστα είναι πολύ χαρακτηριστική μια δημόσια κοινή τους εμφάνιση όπου η Τίνα φορούσε ενα λευκό ταγέρ το οποίο είχε σημάδια από αίμα επάνω του. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό και παρουσιάζεται και στην βιογραφική κινηματογραφική ταινία που έχει βγει για την Τίνα Τέρνερ με τίτλο “What's Love Got to Do With It?” το 1993.

Οποτεδήποτε και να είχε ζητήσει βοήθεια, η προσπάθεια της αποτύγχανε παρότι όλος ο κύκλος τους ήξερε τι γινόταν και όχι μόνο αυτό αλλά η κάθε της προσπάθεια επέφερε ακόμα περισσότερη βία από πλευράς του Άικ. Ο Άικ στη δική του αυτοβιογραφία παραδέχτηκε μόνο ότι έχει χαστουκίσει την Τίνα και της έχει ρίξει και κάποιες φορές μια μπουνιά αλλά δεν δέχτηκε ποτέ ότι την είχε ξυλοκοπήσει αμέτρητες φορές. Το διαζύγιο τους βγήκε το 1978 και έκτοτε η Τίνα απομακρύνθηκε εντελώς από εκείνον παρά τις προτάσεις τους για να ξανακάνουν περιοδεία μαζί, κάνοντας μια εκπληκτική σόλο καριέρα. Πίστευε ότι έναν τέτοιον άνθρωπο όταν θες να τον βγάλεις από τη ζωή σου δεν πρέπει να τον αφήσεις με κανένα τρόπο να εισέλθει ξανά σε αυτήν. Ύστερα από τόσα χρόνια που έχουν περάσει η Τίνα κάνοντας τον απολογισμό της, λέει πως δεν αισθάνεται μίσος πλέον για τον Άικ, ότι τον έχει συγχωρήσει και ότι τον σκέφτεται συχνά. Λυπάται μόνο για τα όνειρα που είχε κάνει και δεν πραγματοποιήθηκαν. Ο Άικ πέθανε σε ηλικία 76 ετών το 2007 δίνοντας μάχη με την εξάρτηση του από τα ναρκωτικά ενώ η Τίνα παντρεύτηκε ξανά το 2013 τον επί 28 χρόνια σύντροφό της και μουσικό παραγωγό Edwin Bach παίρνοντας την Ελβετική υπηκοότητα.