Μάιος 2014

Φινλανδία

Η Φινλανδία είναι χώρα της βόρειας Ευρώπης. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σουηδία, την Νορβηγία, την Ρωσία και την Βαλτική θάλασσα. Έχει έκταση 338.145 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 5.325.115 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009. Η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1995. Στα φινλανδικά η χώρα ονομάζεται Suomi. Στην Φινλανδία ανήκουν και τα νησιά Ώλαντ (Åland), στην νοτιοδυτική ακτή, τα οποία βρίσκονται υπό καθεστώς διευρυμένης αυτονομίας.

Tags: 

Λεμούριος

Ο λεμούριος είναι είδος προπίθηκου, της τάξης των πρωτευόντων. Αποτελεί ενδημικό είδος στη Μαδαγασκάρη και το είδος καφέ λεμούριος απειλείται με εξαφάνιση. Επίσης, αρκετά είδη απειλούνται εξαιτίας της λαθροθηρίας. Η ονομασία τους προέρχεται από το λατινικό lemures, που σημαίνει: «πνεύματα της νύχτας» και αναφέρεται στα έντονα και εκτυφλωτικά μάτια των νυκτόβιων ειδών.
Η κοινή και γνωστότερη ονομασία του ζώου, που χρησιμοποιείται πιο πολύ σήμερα είναι λεμούριος.

Tags: 

Εθισμός στο φαγητό

Η ιδέα πως μπορεί κάποιος να εθιστεί στις τροφές έχει αρχίσει τελευταία να υποστηρίζεται πιο συχνά από τους επιστήμονες.
Πειράματα σε ζώα και ανθρώπους δείχνουν πως, για κάποιους ανθρώπους, τα εθιστικά ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη και η ηρωίνη πυροδοτούν τα ίδια κέντρα ανταμοιβής και ευχαρίστησης στον εγκέφαλο με τις εθιστικές τροφές, ιδιαίτερα τις πολύ εύγευστες τροφές.

Οι πολύ εύγευστες τροφές είναι εκείνες που είναι πλούσιες σε:

Tags: 

Bon Jovi

Οι Bon Jovi (Μπον Τζόβι) είναι ένα Αμερικάνικο ροκ συγκρότημα από το Σέιριβιλ του Νιου Τζέρσι.Κάποια από τα πιο γνωστά τους τραγούδια είναι τα : You Give Love a Bad Name, Livin' On a Prayer, It's My Life, Have a Nice Day, Always κ.α. Είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, καθώς έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατ. δίσκους.

Tags: 

Για πλάκα...

Οργή προκαλεί το βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο και δείχνει τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο ένας κουρέας στην Τουρκία θέλησε να τιμωρήσει τον 11χρονο μαθητευόμενό του που αντί να πάει για δουλειά προτίμησε να πάει για παιχνίδι σε ένα ίντερνετ καφέ: Τον έδεσε με ένα ένα σκοινί από το μηχανάκι του και τον έσερνε.

Tags: 

Φερομόνες, oι ορμόνες της ερωτικής έλξης.

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι μας φαίνονται πολύ ελκυστικοί, ενώ κάποιοι άλλοι μας απωθούν με την πρώτη ματιά; Yπάρχει πράγματι η λεγόμενη «χημεία» ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα Ή μήπως πρόκειται για ένα μύθο με πολλούς ένθερμους υποστηρικτές.
Tι είναι οι φερομόνες
Oι φερομόνες είναι χημικές ουσίες, αόρατες στο γυμνό μάτι, που εντοπίζονται στο δέρμα και τις τρίχες. Eπίσης, συγκεντρώνονται στον ιδρώτα και στα ούρα. Tα κυριότερα σημεία του σώματος που εκκρίνουν φερομόνες είναι:
•Tο πρόσωπο.
•Oι μασχάλες.
•Tα γεννητικά όργανα.

Tags: 

Εβδομη πιο φιλόξενη χώρα στον κόσμο η Ελλάδα

Το γνωρίζαμε... θεωρητικά, τώρα αποδεικνύεται και πρακτικά. Με σταθερές, κατά μέσον όρο, ξενοδοχειακές τιμές για το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Ελλάδα αναδείχθηκε μεταξύ των δέκα πιο φιλόξενων τουριστικών προορισμών στον κόσμο. Το συμπέρασμα προκύπτει από παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την hotels.com, με δείγμα 27.000 ταξιδιωτών διεθνώς. Συνεπώς, δύσκολα αμφισβητείται.

Tags: 

Φυλάκιση 2 ετών σε χειρουργό για το θάνατο του Γιώργου Νάιδα

Ένοχος κρίθηκε ο γιατρός του Γιώργου Νάιδα, που γνωρίσαμε από το ριάλιτι "Bar" και έχασε την ζωή του στη Νάξο μετά από ατύχημα με μηχανή, τον Αύγουστο του 2008.
Ο Γιώργος Νάιδας άφησε τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του με ψαροκάικο σε νοσοκομείο της Σύρου. Σύμφωνα με την απόφαση, ο χειρουργός κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και του επιβλήθηκε 2ετής φυλάκιση με 3ετή αναστολή, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Tags: 

«Εφυγε» ο ηθοποιός Σωτήρης Βάγιας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ζευγάρι εντόπισε τον 53χρονο ηθοποιό αναίσθητο μέσα στο αυτοκίνητό του επί της οδού Ιακωβίδου στα Πατήσια, περίπου στις 7 το απόγευμα.
Αμέσως ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί.
Σύμφωνα με τη νεκροψία ο θάνατος του ηθοποιού οφείλεται σε έμφραγμα του μυοκαρδίου, ωστόσο αναμένεται να διενεργηθούν και τοξικολογικές εξετάσεις.

Tags: 

Μακρύτερα μουστάκια

Ονομάζεται Ραμ Σινγκ Τσοχάν και είναι ένας από τους τελευταίους που είδαν το όνομά του να φιγουράρει στο θρυλικό βιβλίο των Βραβείων Γκίνες. Ο λόγος; Μα διαθέτει το μεγαλύτερο μουστάκι στον κόσμο.

Το μήκος του φτάνει τα 4,29 μέτρα και το μεγαλώνει από τότε την εφηβεία του. Δεν το έχει κόψει ποτέ στη ζωή του και απλά το τριμάρει για να το περιποιείται. Το μουστάκι του είναι τόσο μεγάλο που μπορεί να το τυλίξει γύρω από το σώμα του, ενώ πολλές φορές το… «ντύνει» με μεταξωτές μαντήλες ασορτί με τα ρούχα του.

Tags: 

Σελίδες