Αύγουστος 2012

Fintexport: Σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης

Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας Fintexport, από σήμερα 31η Αυγούστου 2012, αποφάσισε το Χ.Α., διότι σύμφωνα με ανακοίνωσή της δεν θα μπορέσει να δημοσιεύσει εμπρόθεσμα την οικονομική έκθεση της περιόδου 1.1.2012 - 30.06.2012.

Κάηκαν δύο σπίτια στο Νέο Βουτζά

αρκετά ακόμα κινδύνευσαν στο Νέο Βουτζά, στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 15.30, σε δασική έκταση στην περιοχή, ενώ λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι πυκνοί καπνοί, εκκενώθηκε τμήμα του Νταού Πεντέλης.Αυτή την ώρα η πυρκαγιά κατευθύνεται προς Καλλιτεχνούπολη και Πικέρμι και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για την θέσουν υπό έλεγχο. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και οι συνεχείς εναλλαγές στην κατεύθυνση τους, δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.newsbeast.gr

Ψήφος γοητείας από την κ. Ρόμνεϊ

Ψήφος γοητείας από την κ. ΡόμνεϊΤη σύζυγό του Αν Ρόμνεϊ χειροκροτεί ο επίσημος πλέον υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ. Η κ. Ρόμνεϊ προκάλεσε χθες θετικά σχόλια χάρη στην ενδιαφέρουσα και συναισθηματική ομιλία της, που είχε σκοπό να τονίσει την ανθρώπινη πλευρά του συζύγου της και να δείξει ότι ακόμη και ο δισεκατομμυριούχος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τα συμφέροντα του κάθε Αμερικανού πολίτη.

Γαλλία: Σε γενική απεργία καλεί το μεγαλύτερο ...

Σε γενική απεργιακή κινητοποίηση κάλεσε ο ηγέτης της Γενικής Εργατικής Συνομοσπονδίας (CGT) -του μεγαλύτερου γαλλικού συνδικάτου με 700.000 μέλη- ο Μπερνάρ Τιμπό, την 9η Οκτωβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον μεγάλο αριθμό απολύσεων στη χώρα, τονίζοντας συγχρόνως ότι θα καλέσει σε καταψήφιση του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου.Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τιμπό υπογράμμισε ότι «ανησυχεί σε μεγάλο βαθμό για την οικονομική συγκυρία και προοπτική στη Γαλλία».Το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο του εργατικού δυναμικού στη Γαλλία παραμένει εδώ και πολλούς μήνες κοντά στο όριο του 10%.«Έ

Ημέρα συμφιλίωσης με τον Χρυσοχοΐδη

Η επανασύνδεση Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, έναν μήνα μετά το θερμό επεισόδιο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε οδηγήσει στην αποβολή του από την αίθουσα, υπερασπίστηκε χθες με θέρμη τη γραμμή Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα μέτρα. Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Βενιζέλος τον συνεχάρη για την απόκτηση του νέου μέλους της οικογενείας του.
Αίσθηση προκάλεσε πάντως η απουσία του Αν. Λοβέρδου, που συνεργάτες του πρώην υπουργού το απέδωσαν σες υποχρεώσεις του εκτός Βουλής.

«Αυτόν τον Μαραθώνιο θα τον κερδίσουμε»

«Αυτόν τον Μαραθώνιο θα τον κερδίσουμε»Το ασημένιο κύπελλο του Ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη, που παρουσιάστηκε χθες σε ειδική τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρατηρεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία. Ο κ. Σαμαράς σε σύντομο χαιρετισμό του παρομοίασε την πορεία της χώρας με «Μαραθώνιο που απαιτεί αντοχή και θέληση» και κερδίζεται «με την καρδιά και το μυαλό», για να καταλήξει: «Αυτόν τον Μαραθώνιο θα τον κερδίσουμε».

Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία

NAFTEMPORIKI.GR
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 11:35
Τελευταία Ενημέρωση : 27/08/2012 11:41

Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Αύγουστο καταδεικνύει ο σχετικός δείκτης του Ινστιτούτου Ifo.
Συγκεκριμένα, τον μήνα που πέρασε ο δείκτης υποχώρησε στις 102,3 μονάδες, από τις 103,2 μονάδες που ήταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.
Τα στοιχεία Αυγούστου ήταν εναρμονισμένα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι σύμφωνα με έρευνα του Reuters ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στα επίπεδα των 102,6 μονάδων.

Απετράπη τρομοκρατική επίθεση της Αλ Κάϊντα στην ...

Οι σαουδαραβικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέτρεψαν «τρομοκρατική» επίθεση που σχεδίαζαν ύποπτοι για διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα--κυρίως Υεμενίτες--και συνέλαβαν τα μέλη δύο πυρήνων εξτρεμιστικής οργάνωσης που συνδέονται με την Αλ Κάϊντα, στο Ριάντ και την Τζέντα.
Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA, ότι οι ύποπτοι προετοίμαζαν τη «στρατολόγηση προσώπων για την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας, πολίτες και ξένους κατοίκους καθώς και δημόσιες εγκαταστάσεις».

Σελίδες