Ο Daniel Radcliffe διαψεύδει την είδηση ότι είναι θετικός στον Κοροναϊό

Η παραπληροφόρηση σχετικά με τον κοροναϊό εξαπλώνεται.

Την Τρίτη το πρωί, ένας ψεύτικος λογαριασμός του BBC στο Twitter ισχυριζόταν ψευδώς ότι ο ήρωας του Χάρι Πότερ, Daniel Radcliffe, είχε βγει θετικός για τον κοροναϊό. Σύμφωνα με την Buzzfeed News, ο δημοσιογράφος του ηθοποιού αρνήθηκε την δήλωση.

"Δεν είναι αλήθεια", δήλωσε ο δημοσιογράφος στη δημοσίευση.

Το τώρα διαγραμμένο τιτίβισμα δημοσιεύθηκε από μια σελίδα με το όνομα χρήστη @BBCNewsTonight. Το τιτίβισμα λέει: "ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Ο Daniel Radcliffe βγήκε θετικός για τον κοροναϊό. Ο ηθοποιός λέγεται ότι είναι το πρώτο διάσημο άτομο που επιβεβαιώνεται δημόσια».

Έκτοτε, η σελίδα έχει επίσης ανασταλεί για παραβίαση των κανόνων και των οδηγιών του Twitter. Το tweet ήταν επτά τουλάχιστον ώρες και σύμφωνα με την CNET, είχε μοιραστεί τουλάχιστον 762 φορές και είχε περίπου χίλια likes πριν το κατεβάσουν.

Σύμφωνα με την Buzzfeed News, ο σύνδεσμος που συμπεριλήφθηκε μαζί με το ψεύτικο τιτίβισμα οδήγησε τους χρήστες στη σελίδα ειδοποιήσεων του BBC News αλλά δεν φαίνεται να έχει ενημερωθεί από το 2017.

Ενώ ο λογαριασμός είχε μόνο 125 οπαδούς, αναμεταδόθηκε από την ανταποκριτή του Λευκού Οίκου για το The New York Times, Maggie Haberman και τον διευθυντή σύνταξης στο Politico, Blake Hounshell.

Από τότε και οι δύο δημοσιογράφοι ζήτησαν συγγνώμη για την κοινή χρήση της ψεύτικης θέσης.

Επιπλέον, η CNET αναφέρει ότι το Facebook, το Twitter και το TikTok "προσπαθούν να κατευθύνουν τους ανθρώπους σε ακριβείς πληροφορίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, αλλά δεν είναι σαφές πόσο καλά αυτές οι προσπάθειες λειτουργούν". Η Washington Post έχει αναφέρει προηγουμένως ότι, σύμφωνα με μια μη δημοσιευμένη έκθεση του Κρατικού Τμήματος τον Φεβρουάριο, "περίπου 2 εκατομμύρια tweets είχαν εξαπλωθεί με θεωρίες συνωμοσίας για τον κοροναϊό σε διάστημα τριών εβδομάδων".

Από τις 10 Μαρτίου, αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών εργάζονται για την εφαρμογή νέων μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωναϊού. Μέχρι στιγμής, έχει σκοτώσει τουλάχιστον 31 άτομα στην Αμερική και έχουν πληγεί περίπου 1.000.

Περισσότερες από 15 πολιτείες στις Η.Π.Α. έχουν δηλώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πιο πρόσφατα, τα μουσικά φεστιβάλ Coachella και Stagecoach του 2020 έχουν επίσημα αναδιαρθρωθεί σε σχέση με τους συνεχιζόμενους φόβους γύρω από τους κοροναϊούς.

"Σύμφωνα με την κατεύθυνση του County of Riverside και των τοπικών υγειονομικών αρχών, πρέπει να επιβεβαιώσουμε δυστυχώς την αναβολή του Coachella και του Stagecoach λόγω των ανησυχιών του COVID-19", δήλωσε ο οργανωτής της εκδήλωσης Goldenvoice. "Ενώ αυτή η απόφαση έρχεται σε μια εποχή παγκόσμιας αβεβαιότητας, παίρνουμε πολύ σοβαρά την ασφάλεια και την υγεία των επισκεπτών, του προσωπικού και της κοινότητας μας και προτρέπουμε όλους να ακολουθήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές και τα πρωτόκολλα που εκπονήθηκαν από τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας".