Δείτε πού και πώς ζει η Αθηνά Ωνάση μετά το χωρισμό.

Μετά τον επεισοδιακό χωρισμό της, τράβηξε πάνω της ακόμα περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται πως δεν το θέλει καθόλου. Για το λόγο αυτό η Αθηνά Ωνάση άλλαξε τόπο κατοικίας και πλέον ζει στην Ολλανδία, στην κωμόπολη Φαλκενσβάαρντ. Όσοι ζουν εκεί, τη βλέπουν καθημερινά, να ψωνίζει η ίδια από την τοπική αγορά, απλά ντυμένη, τόσο που αν δεν ήταν η γνωστή κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας, θα περνούσε απαρατήρητη. Επέλεξε μια ήσυχη πόλη και μια ξύλινη κατοικία για να ζήσει, τόσο μεγάλη ώστε να χωράει τα άλογά της. Κατά τα άλλα ζει μια γαλήνια ζωή, μακριά από πάρτι και διασκεδάσεις, άλλωστε αυτό ήταν κάτι που δεν της άρεσε ποτέ ιδιαιτέρως όπως και το να επιδεικνύει τον πλούτο που την περιβάλλει.

Θα έλεγε κανείς ότι ζει τη ζωή μιας αθλήτριας μιας και προπονείται εντατικά, κοιμάται καλά και διατρέφεται σωστά. Όλη της η καθημερινότητα περιστρέφεται γύρω από το αγωνιστικό της πλάνο και οι προπονήσεις της είναι πολύωρες καθημερινά. Φαίνεται πως για όσο διάστημα ήταν με τον Αλβάρο έκανε ένα βήμα πίσω τόσο στις αθλητικές της φιλοδοξίες όσο ίσως και σε άλλα θέματα, προκειμένου να του αφήσει το περιθώριο να προβληθεί και να δείξει τι αξίζει στο χώρο της ιππασίας. Τώρα που πλέον δεν είναι μαζί, έχει στοχεύσει στην προσωπική της εξέλιξη επιθυμώντας να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί στο βάθρο. Φαίνεται πλέον ότι νιώθει ειλικρινή και μακροχρόνια αγάπη στο άθλημα της ιππασίας και δεν είναι απλά το πολυτελές χόμπι που συνήθως έχουν οι γόνοι πλούσιων οικογενειών.

Η Αθηνά έχει πλέον λίγους, καλούς και στενούς φίλους τους οποίους εμπιστεύεται. Αυτοί είναι οι Γιαν και η Εντουιν Ατοπς, δύο πρωταθλητές της ιππασίας που στάθηκαν στο πλευρό της στη φάση του χωρισμού της. Στενές της φίλες ακόμα είναι η Σαρλότ Κασιράγκι, η Μάρτα Ορτέγκα και η Τζέσικα η κόρη το Μπρους Σπρινγκστιν που είναι επίσης εξαιρετική ιππέας. Όσο για επαφές και δεσμούς με την Ελλάδα δεν έχει και πιθανότατα δε θέλει να έχει πλέον. Έχει να επισκεφθεί τη ζώρα 13 χρόνια. Φέτος παρόλο που είναι καλεσμένη στο διεθνές meeting ιππασίας που θα γίνει στα τέλη Ιουλίου στο Μαρκόπουλο, ακόμα δεν έχει απαντήσει εάν θα παρευρεθεί ή όχι. Έστειλε μόνο μια λίστα με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να παρευρεθεί οι οποίες είναι να της εξασφαλίσουν μια βίλλα στα Μεσόγεια αποκομμένη από τις υπόλοιπες, θωρακισμένο τζιπ, φύλαξη επί εικοσιτετραώρου βάσεως και διαφύλαξη της προσωπικής της ζωής ώστε να μη διαρρεύσουν φωτογραφίες της για όσο διάστημα θα είναι εδώ. H Αθηνά φαίνεται να έχει προχωρήσει στη ζωή της και να πατάει γερά στα πόδια της, παρόλα αυτά δε φαίνεται να έχει αποδεχτεί ποτέ ούτε και να μπορεί να διαχειριστεί την «κληρονομιά» που της έχει αφήσει το όνομα της και οι Ελληνικές της καταβολές.