Ιούνιος 2014

Τα καβείρια μυστήρια

Τα Καβείρια Μυστήρια πιθανολογείται να ήταν πελασγικής, Φρυγικής ή Φοινικικής προέλευσης . Αν και η λατρεία τους ήταν σχεδόν εξαπλωμένη σε όλη την Ελλάδα όπως και στην Μικρά Ασία έχουμε τα λιγότερα στοιχεία γι” αυτά τα Μυστήρια
Κατά τον Ηρόδοτο οι Πελασγοί ίδρυσαν τα Καβείρια. Ο ίδιος όπως και ο βασιλιάς της Σπάρτης Λύσανδρος είχαν μυηθεί στα μυστήρια της Σαμοθράκης.

Tags: 

Κυριάκος Καραταΐδης

Ο Κυριάκος Καραταΐδης (Καστοριά, 4 Ιουλίου 1965) είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του κεντρικού αμυντικού.
Καριέρα ποδοσφαιριστή
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ομάδα της Καστοριάς και το 1988 μετεγγράφηκε στον Ολυμπιακό,[1] όπου και αγωνίστηκε για 13 χρόνια. Το διάστημα που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό κάλυψε τόσο τα δύσκολα «πέτρινα χρόνια» της ομάδας, όσο και τις μεγάλες επιτυχίες που ακολούθησαν, από την περίοδο 1996-1997.

Tags: 

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμο

Απολιθώματα του μεγαλύτερου ψαριού στον κόσμο βρήκε μια διεθνής ομάδα παλαιοντολόγων από τα Εθνικά Μουσεία της Σκωτίας και τα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης.
Πρόκειται για το γιγάντιο οστεώδες ψάρι Leedsichthys που κολυμπούσε στους ωκεανούς πριν 160 εκατομμύρια χρόνια, τρεφόταν με πλαγκτόν και έφτανε σε μήκος τα 15,2 μέτρα.
Τα ευρήματα εκτιμάται ότι συμπληρώνουν τα κενά στην ιστορία της εξέλιξης των ψαριών, των θηλαστικών και των οικοσυστημάτων των ωκεανών.

Tags: 

Η αλήθεια για τους βρυκόλακες…?

Ερευνητές αποδίδουν στην πορφυρία (μια γενετική ασθένεια του αίματος) τις φυσικές παραμορφώσεις, την ευαισθησία στο φως και τη δεδηλωμένη απέχθεια προς το σκόρδο και τους σταυρούς που εκδηλώνουν οι γνωστοί και σεσημασμένοι "βρικόλακες". Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι ο γνωστός και σεσημασμένος κόμης Δράκουλας, έπασχε από μια κληρονομική αρρώστια...

Tags: 

Ανθρωποφάγα φυτά (μύθος ή πραγματικότητα;)

Δεν είναι ένα απλό φυτό το οποίο μπορείτε να αγοράσετε απο το ανθοπωλείο της γειτονιάς σας για να το χαρίσετε σε φίλους η (εχθρούς σας) δέν θα εκπλάγω αν έχετε δεί ποτέ ένα απο αυτά τα φυτά,αλλά αν έχετε ένα δεν θα σας συμβούλευα να το κοιτάξετε απο πολυ κοντά. Όμως καμία απόδειξη δεν έχει βρεθεί για να επιβεβαιώνει την υπαρξή τους.

Tags: 

6 τρόποι για να τον κάνεις να σε ερωτευτεί πραγματικά!

Ας ξεκαθαρίσουμε, κατ’ αρχάς, ότι ο βασικός κανόνας για να σε ερωτευτεί κάποιος, είναι να είσαι ο εαυτός σου. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί, το καταλαβαίνεις.
Ωστόσο, αν θες να δώσεις στη… διαδικασία μια “ώθηση”, να αναδείξεις περισσότερο την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά σου ή ακόμα και αν είσαι από τα κορίτσια που νιώθουν ότι δεν ξέρουν πώς να τα κάνουν όλα αυτά, τότε ίσως σε ενδιαφέρουν κάποιες «τακτικές»…
…οι οποίες είναι οι εξής:

Tags: 

“Besame mucho”: η ιστορία πίσω απο το τραγούδι

Το «Bésame Mucho», μία από τις πιο ρομαντικές και όμορφες μπαλάντες στα μονοπάτια της παγκόσμιας μουσικής, γράφηκε το 1940 από τη Μεξικάνα τραγουδοποιό Κονσουέλο Βελάσκεθ (1916-2005), η οποία πρέπει να ήταν τότε περίπου 15 χρόνων, άπειρη και αθώα, χωρίς να έχει γευτεί ακόμη το φιλί, που, όπως η ίδια είχε πει, είχε ακουστά ότι ήταν αμαρτία. Λειτούργησε όμως θαυμάσια η φαντασία της και δημιούργησε ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια στον κόσμο. Πρέπει να είναι και αυτός ο λόγος που τα λόγια περιέχουν μια αγωνία: «Φίλα με πολύ γιατί φοβάμαι μήπως σε χάσω μετά».

Tags: 

Αεροπλάνο έπεσε σε λίμνη στην Ελβετία

Ένα αεροπλάνο συνετρίβη το Σάββατο στη λίμνη Νοσατέλ της Ελβετίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό.

Tags: 

Καρπάθια Όρη

Τα Καρπάθια Όρη είναι η μεγαλύτερη οροσειρά της κεντρικής Ευρώπης, με μήκος 1.500 χιλιόμετρα και βάθος που ποικίλει από 12 μέχρι 180 χλμ., με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ορυκτό πλούτο της, τα πετρέλαια και τα δάση της.

Tags: 

Σελίδες