Χώρισε Pablo Iglesias, ο ηγέτης των Podemos!

Και όσοι δεν ήξεραν τον Pablo Iglesias, τον έμαθαν κατά τις εκλογές του Ιανουαρίου, όταν μίλησε στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Μιλάμε για τον 36χρονο Ισπανό, ακαδημαϊκό, ο οποίος είναι λέκτορας Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης.

Ο Iglesias και η σύντροφος του, Tania Sanchez ανακοίνωσαν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το χωρισμό τους. H Sanchez έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook "Δεν είμαστε πια ζευγάρι. Αγαπάμε, θαυμάζουμε και σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και μοιραζόμαστε κοινές ιδέες για την πολιτική αλλαγή. Απλώς δεν είμαστε πια ζευγάρι. Εύχομαι να μην χρειαζόταν να το γράψω αυτό εδώ. Ελπίζαμε ότι η προσωπική ζωή μας θα είναι μόνο δική μας αλλά αυτό δεν ήταν πλέον δυνατόν. Γράφουμε αυτό για να αποφύγουμε κακεντρεχείς φήμες και διαμάχες και ζητώ σεβασμό. Τα προσωπικά θέματα δεν θα πρέπει να συζητούνται δημόσια ακόμη και αν οι πρωταγωνιστές είναι δημόσια πρόσωπα".

Ο Iglesias έγραψε: "Η Tania είναι η πιο γενναία γυναίκα που ξέρω και θαυμάζω περισσότερο" μόνο για να απαντήσει η Tania: "Pol, ο άνδρας που άλλαξε τα πάντα και θαυμάζω περισσότερο".

Η ισπανική εφημερίδα El Pais επικοινώνησε μαζί τους. Επιβεβαίωσαν την είδηση του χωρισμού, αλλά αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο άλλο σχόλιο.