Φυσικά αποσμητικά χώρου

Τα χειροποίητα αποσμητικά χώρου κερδίζουν συνέχεια έδαφος έναντι των χημικών το τελευταίο διάστημα. Σε αυτό έχει συμβάλει η ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τα χημικά προϊόντα, αλλά και η οικονομική κρίση, η οποία μας οδηγεί αναγκαστικά σε πολύ πιο φτηνές επιλογές.

Μια πολύ καλή επιλογή για να αρωματίσετε φυσικά τον χώρο σας, είναι ότι έχετε σπίτι σας ήδη. Εμένα, για παράδειγμα, μου αρέσει πάρα πολύ το άρωμα του πορτοκαλιού και της κανέλας. Είναι γλυκό, με ηρεμεί, ταιριάζει με τον χώρο και έχω πάντα αυτά τα υλικά στο σπίτι.

Τι θα χρειαστούμε; Όσες πορτοκαλόφλουδες έχετε μαζέψει από τα πορτοκάλια που φάγατε,(κάνουν και οι λεμονόκουπες), μισό κουταλάκι σκόνη κανέλα ή/και όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει, όπως τα γαρίφαλα, το μοσχοκάρυδο, διάφορα αιθέρια έλαια. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι μαζί με και το γεμίζουμε με νερό περίπου μέχρι την μέση.

Τα βάζουμε στο μάτι και το ανάβουμε στην χαμηλότερη δυνατή ένταση φωτιάς. Το αφήνουμε να βράσει όση ώρα είμαστε στο σπίτι. Το κοιτάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν το νερό έχει μειωθεί πολύ, συμπληρώνουμε. Το σπίτι σας θα αποκτήσει θεϊκή μυρωδιά, χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Εαν θέλετε, το τελευταίο νερό μπορείτε να το κρατήσετε και να ψεκάσετε με αυτό το μπαλκόνι σας. Θα απομακρύνει πολλούς ανεπιθύμητους επισκέπτες από το ζωικό βασίλειο.