Τραυματίες στην πορία καθηγητών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών

Βίαιη επίθεση δέχτηκαν αναιτια σήμερα το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθηγητές, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Οι εργαζομενοι διαμαρτύρονταν για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Μέσα σε λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι οι καθηγητές από τη Λάρισα που βρίσκονται ήδη σε διαθεσημότητα και απειλούνται να απολυθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, απωθήθηκαν βίαια από δυνάμεις της αστυνομίας, που σύμφωνα με μαρτυρίες, έκαναν και χρήση χημικών. Σε δηλώσεις μέλών της ΟΛΜΕ σε δημοσιογράφους, κάνουν λόγο για την εξαιρετικά βίαιη επίθεση από την αστυνομία και για τις προσαγωγές των συναδέλφων τους αλλά και άλλων εργαζομένων και τονίζουν ότι για την εκπαιδευτική κοινότητα είναι ζήτημα τιμής να μην επιτρέψι σε κανέναν καθηγητή να απολυθεί.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ από τη ΓΑΔΑ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης ανέφερε ότι προσήχθη μαζί με άλλα 16 άτομα και έκανε λόγο για κατάλυση της δημοκρατίας για άλλη μια φορά. Υποστήριξε ακόμη ότι επρόκειτο για μια ειρηνική διαμαρτυρία στον προαύλιο χώρο και στο πεζοδρόμιο έξω από το υπουργείο. Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκεται και ο καθηγητής Διονύσης Βάσσης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Γ΄Δυτικής Αθήνας και ο καθηγητής Κικάκης ο οποίος χτυπήθηκε.

Όλοι πάντως οι εργαζόμενοι κάνουν λόγω για μία ειρηνική πορεία, και δεν καταλαβαίνουν γιατί τόση βία.