Τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες με τα κόμικς;

Η Βελγική πρωτεύουσα, έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τα κόμικς. Είναι η βασίλισσα τους, για την ακρίβεια. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Τα κόμικς, χωρίζονται σε 3 κύριες κατηγορίες: Τα ηπερηρωϊκά, τα Γαλλοβελγικά και τα Graphic Novels, δηλαδή εικονογραφημένα μυθιστορήματα. Ήδη, από τα ονόματα των κατηγοριών, έχετε καταλάβει πως το Βέλγιο είναι πολύ σημαντική πόλη για τους λάτρες των κόμικς.

Η μισή πόλη έχει γκράφιτι που δεν σ' αφήνουν να το ξεχάσεις. Εκεί δεν υπάρχει άδειος τοίχος. Όλοι έχουν καλυφθεί με τους ήρωες από τα σημαντικότερα κόμικς, όπως ο Λουκυ Λουκ, ο Σπυρού, Ο Γκαστον και άλλοι πολλοί, καθιστώντας έτσι τον περίπατο στην πόλη, σαν βόλτα σε μουσείο.

Αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό, έτσι δημιουργήθηκε το Βελγικό Κέντρο Κινουμένου Σχεδίου. Ένα μουσείο των αφιερωμένο αποκλειστικά στα Βελγικά κόμικς. Η συλλογή του μουσείου καλύπτει διάφορα είδη κόμικς, όπως επιστημονικής φαντασίας, γουέστερν, μυστηρίου, καθώς και πολιτικά κόμικς, ενώ περιλαμβάνονται στη συλλογή του και παιδικά κόμικς, όπως τα Στρουμφάκια. Στο μουσείο βρίσκονται επίσης, μεταξύ άλλων, εκθέματα αφιερωμένα στον Τεν Τέν και στον δημιουργό του Ερζέ.

Δεν είναι τυχαίο πως το μουσείο αυτό το επισκέπτονται 200.000 άτομα κάθε χρόνο. Δείχνοντάς μας πως ακόμα κι αν δεν έχεις πολιτισμό πολλών χιλιετιών, μπορείς να τον φτιάξεις τώρα και καλύτερα.