Τι δυσκολεύει τους αριστερόχειρες;

Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες το να είσαι αριστερόχειρας ήταν απαγορευμένο από το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Σιγά σιγά οι καιροί άλλαξαν. Τα πράγματα δεν είναι όπως τότε, αλλά ακόμα, το να χρησιμοποιείς το αριστερό σου χέρι για τις καθημερινές σου ασχολίες, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Ας δούμε κάποια πράγματα που δυσκολεύουν ακόμα τους αριστερόχειρες.

1. Τα ντοσιέ με κρίκους, καθώς και τα σπιράλ τετράδια. Κι όμως, δεν είναι ότι καλύτερο για τα δάχτυλα το να τα χτυπάς μονίμως πάνω σε μεταλικούς κρίκους. Τί να γίνει όμως που δεν υπάρχουν απλά πολλών θεμάτων; .

2. Τα ψαλίδια! Τα ψαλίδια είναι φτιαγμένα για δεξιόχειρες. Φανταστείτε ένα παιδάκι να προσπαθεί να χωρέσει τα δαχτυλάκια του στην μικρή τρύπα. Και να είναι και ακριβής σε αυτό.

3. Τα στυλό με μπίλια. Τα στυλό αυτά είναι φτιαγμένα για δεξιόχειρες. Η μπίλια αφήνει το μελάνι ανάλογα με το πως κινείται το χέρι, όχι με το πόσο σπρώχνεις την μπίλια.

4. Να πασαλείβεσαι κάθε φορά που γράφεις. Είτε με στυλό, είτε με πένα είτε ακόμα και με μολύβι. Το μελάνι στους αριστερόχειρες δεν προλαβαίνει να στεγνώσει, οπότε πολύ συχνά μουτζουρώνονται τα χέρια.

5. Το να μπερδεύονται οι αγκώνες σας κάθε φορά που κάθονται δίπλα σε δεξιόχειρα.