Την γλύτωσαν τελικά οι Dolce και Gabbana

Την γλύτωσαν τελικά οι σχεδιαστές μόδας Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα στο Ανώτατο Ιταλικό Δικαστήριο. Οι δυό τους κατηγορούνταν για φοροδιαφυγή και για την ίδια υπόθεση, πέρυσι, στις 30 Απριλίου, το εφετείο του Μιλάνου είχε καταδικάσει τους δυο παγκοσμίου φήμης μόδιστρους σε φυλάκιση ενάμιση έτους.

Η κατηγορία που τους βάραινε και πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί ήταν πως κρατούσαν σκοπίμως χαμηλά τα κέρδη στην Ιταλική φίρμα Dolce & Gabbana και εμφάνιζαν όλα τους τα κέρδη μέσω της εταιρείας Gado, δικών τους συμφερόντων αλλά με έδρα στο Λουξεμβούργο, όπου υπάρχει ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς. Το εφετείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας είχε αποφανθεί πως η φοροδιαφυγή είχε σχεδιαστεί και πραγματοποιηθεί.

Ευτυχώς γι' αυτούς, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, αποφάσισε ότι «το εν λόγω αδίκημα δεν υφίσταται», αθωώνοντας, εκτός από τους σχεδιαστές, και τους δυο Ιταλούς μάνατζερ Κριστίνα Ρουέλα και Τζουζέπε Μινόνι.

Σύμφωνα με τις πρώτες ερμηνείες της απόφασης του ιταλικού Αρείου Πάγου, η αθώωση των κατηγορουμένων αποδεικνύει έμμεσα ότι η Gado δεν ήταν εικονική εταιρία αλλά είχε λόγο ύπαρξης και συγκεκριμένη δραστηριότητα.