Τα κολοσσιαία χρέη του Τζόνι Ντεπ

Ο Τζόνι Ντεπ βρίσκεται στη μέση μιας δικαστικής υπόθεσης δυσφήμισης εναντίον ειδησεογραφικών εφημερίδων και τους παραπέμπει στο δικαστήριο για ένα άρθρο του 2018 που τον χαρακτήρισε "σύζυγο που χτυπάει τη γυναίκα του" - κάτι που αρνείται ολόψυχα.

Και ενώ ο Depp δίνει στοιχεία για να καταστήσει σαφή την υπόθεσή του, δεν είναι ξένος με νομικές διαδικασίες.

Οι δαπάνες του στο παρελθόν φέρεται να είναι τόσο τεράστιες που έκοψε τους δεσμούς με τη διοίκησή του - αφού είχε εκτοξεύσει τις στάχτες του φίλου του από ένα κανόνι, και φέρεται να έχει καταστραφεί ένα γιοτ και ιδιωτικά αεροπλάνα, και ξόδεψε το εκπληκτικό ποσό των 30.000 $ σε ένα μήνα για κρασί.

"Το μόνο που έκανα ήταν να σιγουρευτώ ότι η τελευταία του επιθυμία θα πραγματοποιηθεί", δήλωσε ο Depp αφού είχε εκτοξεύσει τις στάχτες του κυνηγού Hunter S Thompson από ένα κανόνι.

"Θέλω απλώς να στείλω τον φίλο μου όπως θέλει."

Ο Depp και ο Thompson είχαν δημιουργήσει έναν ισχυρό δεσμό αφού ο πρώτος πρωταγωνίστησε σε μια ταινία προσαρμογής του μυθιστορήματος του τελευταίου, Fear and Loathing στο Λας Βέγκας, το 1998.

Ο Τόμπσον αφαίρεσε τη ζωή του το 2005 σε ηλικία 67 ετών.

Η χήρα του Τόμπσον Ανίτα πρόσθεσε αργότερα: «Αγαπούσε τις εκρήξεις».

Και ενώ η υπόθεση χρησιμοποιήθηκε από την πρώην διοίκηση του Depp για να αποδείξει τις υποτιθέμενες εκτός ελέγχου δαπάνες του, ο Depp παρέμεινε προκλητικός.

"Παρεμπιπτόντως, δεν ήταν 3 εκατομμύρια δολάρια για να εκτοξεύσει τον Hunter στον ουρανό", είπε στο Rolling Stone, "Ήταν 5 εκατομμύρια δολάρια. "

Το επεισόδιο του Thompson ήταν μεταξύ πολλών ισχυρισμών που του υπέβαλαν οι πρώην διευθυντές του, The Management Group (TMG).

Ο Depp ισχυρίστηκε το 2017 ότι η TMG τον εξαπάτησε, κακοδιοίκησε τα οικονομικά του, πήρε δάνεια χωρίς να πάρει την έγκρισή του πρώτα και έκρυψε από αυτόν πόσα χρήματα ξόδευε.

Έκαναν νέα δίκη σε ένα μήνα και απάντησαν στην αρχική δίκη με μια κατασκευή, ισχυριζόμενοι ότι ο Depp γνώριζε ακριβώς τι ξόδευε και η επισφαλής οικονομική του κατάσταση οφειλόταν στη δική του πολυτέλεια.

Μεταξύ άλλων φερόμενων δαπανών ήταν ένα γιοτ 18 εκατομμυρίων δολαρίων, μια αποτυχημένη δισκογραφική εταιρεία στην οποία άντλησε 4 εκατομμύρια δολάρια, 30.000 δολάρια το μήνα για κρασί, 200.000 δολάρια το μήνα σε ιδιωτικά αεροπλάνα, 150.000 δολάρια το μήνα για ασφάλεια και 300.000 δολάρια το μήνα για να διατηρήσει προσωπικό από 40 άτομα.

Η αντιπρόσωπος της TMG ισχυρίστηκε ότι οι απαντήσεις του Depp σε συμβουλές αφορούσαν και ότι «συχνά ανταποκρίνονταν με επίπληξη και κατάρα στους διευθυντές της επιχείρησής του για την έκδοση τέτοιων προειδοποιήσεων και συμβουλών, αυξάνοντας παράλληλα τον υπερβολικό τρόπο ζωής και τις δαπάνες του, και απαιτώντας από τους διευθυντές της επιχείρησής του να βρουν κάποιο τρόπο να πληρώσουν για όλα.

"Ο Depp και μόνο ο Depp, είναι πλήρως υπεύθυνος για οποιαδήποτε οικονομική αναταραχή βρίσκεται σήμερα."

Στη συνέχεια ισχυρίστηκαν ότι ο Depp "αρνήθηκε να ζήσει μέσα στα όριά του", παρά τις προειδοποιήσεις τους.

Ο Adam Waldman, πληρεξούσιος του Depp, απάντησε το αντίθετο: «Το πώς θα αποφανθεί τελικά το Δικαστήριο για την καταχώριση των φερόμενων δαπανών από τον κ. Depp για τα δικά του χρήματα, θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να απαλλάξει τους κατηγορούμενους από το μεγάλο και πολύπλευρο λάθος τους, θα κριθελι από το δικαστήριο».

Ο Waldman είχε προηγουμένως ισχυριστεί ότι η TMG χρωστάει στον Depp περισσότερα από 25 εκατομμύρια δολάρια - το Rolling Stone αναφέρει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «ισχυρίζονται ότι η TMG ενήργησαν όχι μόνο ως οικονομικοί διαχειριστές, αλλά και ως δικηγόροι, πράγμα που σημαίνει ότι έπρεπε να συνάψουν μια νέα συμφωνία με τον Depp για καθε νέα συμφωνία ταινίας. "

Η υπόθεση επιλύθηκε τελικά εκτός δικαστηρίου, σύμφωνα με την Προθεσμία.

Ένας εκπρόσωπος του Depp δήλωσε: "Ο Τζόνι Ντεπ είναι ικανοποιημένος που πέτυχε συμφωνία διακανονισμού με την ομάδα διαχείρισης μετά τη νομική ενέργεια που έκανε κατά της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2017."