Τα επόμενα επαγγελματικά βήματα του Αντώνη Κανάκη και το νέο συμβόλαιο μετά την ρήξη των σχέσεων του με τον ΑΝΤ1.

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν, ξεκίνησε με τον Αντώνη Κανάκη να προάγεται σε υπεύθυνο της μεταμεσονύκτιας ζώνης του ΑΝΤ1. Μιας και του δόθηκε αυτή η δικαιοδοσία, ο Αντώνης Κανάκης φαίνεται πως άρχισε να εκφράζει ανοικτά πλέον την αποψη και τη δυσαρέσκεια του περί των προγραμμάτων που ο σταθμός σκόπευε να προβάλλει και είχε προβάλλει ως τώρα, κάτι που μέχρι στιγμής έκανε μόνο από το βήμα της τηλεοπτικής του εκπομπής, στα πλαίσια της σάτυρας και του αστεϊσμού. Πλέον με την εξουσία που του έδινε το νέο του πόστο εξέφραζε ανοιχτά τις αντιρρήσεις του για το ότι δεν επιθυμούσε οι εκπομπές του να προβάλλονται στο ίδιο κανάλι που θα συνεχίσουν να υπάρχουν προγράμματα όπως το Game of love, που προβάλλονται κουτσομπολίστικα “κίτρινα” θέματα και που φιλοξενείται ενίοτε ο Νότης Σφακιανάκης. Λέγεται ακόμα ότι οι νέες του προτάσεις και αντιρρήσεις τον έφεραν σε ρήξη και με τους δύο μέχρι τότε φίλους του Γρηγόρη Αρναούτογλου και Γιώργο Λιάγκα. Τη φήμη αυτή βέβαια τη διέψευσε αργότερα με δημόσια ανακοίνωση του λέγοντας πως το κανάλι του φορτώνει την ευθύνη αποφάσεων άλλων και ότι κατ επέκταση αποχωρεί. Ο ΑΝΤ1 αρχικά θεώρησε ότι επρόκειτο για ένα καπρίτσιο κ οτι ο Αντώνης δε θα υλοποιούσε την απειλή του, ωστόσο σύντομα κατάλαβε ότι το εννοούσε. Έγιναν αρκετές προσπάθειες προκειμένου να μεταπεισθεί, καθώς ο Αντώνης Κανάκης αποτελούσε κεφάλαιο και χρυσορυχείο για το σταθμό του Αμαρουσίου, ωστόσο αυτό σταθηκε αδύνατον. Η κατηγορηματική του άρνηση προκάλεσε αντιφατικά συναισθήματα στο σταθμό καθώς από τη μία έχασαν ένα ισχυρό συνεργάτη που έφερνε πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης εδώ και πολλά χρόνια, από την άλλη όμως έφερε και μια ανακούφιση ως προς το κομμάτι του σχεδιασμού του τηλεοπτικού προγράμματος καθώς έφυγαν πλέον απο τη μέση τα εμπόδια και τα στάνταρτς που ο Αντώνης φαινόταν ότι έθετε.

Πλέον παρότι ο κύκλος του έλεγε ότι ο Αντώνης Κανάκης θα μελετήσει πολύ προσεκτικά το επόμενο τηλεοπτικό του βήμα και επομένως θα καθυστερήσει πολύ να καταλήξει σε νέα επαγγελματική στέγη συνεργασίας, μάθαμε ότι ο Αντώνης έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με τον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ. Μέχρι τώρα φαίνεται πως τον είχαν προσεγγίσει από όλους σχεδόν τους τηλεοπτικούς σταθμούς, τάζοντας του τον ουρανό με τα άστρα. Ειδικά ο πρόεδρος του ΑLPHA Δημήτρης Κοντομηνάς του υποσχέθηκε ότι αν πάει στο δικό του κανάλι, θα έχει ο,τι ζητήσει και θα είναι όλα δικά του. Το αστρονομικό όμως από τη μια ποσό που του έταξε ο ΣΚΑΙ και οι προϋποθέσεις που έθεσε ο ίδιος και προφανώς έγιναν δεκτές φαίνεται πως τον έκαναν να κλίνει προς τα εκεί και να υπογράψει κιόλας συμβόλαιο συνεργασίας. Η έναρξη της συνεργασίας επισφραγίστηκε με την επίσημη ανακοίνωση του σταθμού που έγινε πριν λίγες μέρες.

Σύμφωνα με αυτήν, ο ΣΚΑΙ καλωσόρισε τον Αντώνη Κανάκη και τους συνεργάτες του στο δυναμικό του σταθμού αναφέροντας ότι δε χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψουν ποιός είναι ο ίδιος και η δουλειά του. 'Ολες οι ως τώρα αγαπημένες εκπομπές που έχουν κερδίσει την προτίμηση του κοινού, όπως το Ράδιο Αρβύλλα και το Βινύλιο, αλλά και νέες εκπλήξεις και ιδέες του περιζήτητου παρουσιαστή, θα φέρουν ένα νέο αναζωογονητικό αέρα στο σταθμό του Φαλήρου που, όπως φαίνεται στην ανακοίνωση του, αποσκοπεί σε μια ελπιδοφόρα μακροχρόνια συνεργασία με τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρία παραγωγής του την Tony Productions.