Τί να τα κάνουμε τόσα ροδάκινα;

Τις τελευταίες μέρες έχει μονοπωλήσει το θέμα των ροδακινοπαραγωγών και το Ρώσικο εμπάργκο. Γεγονός είναι πως τα ροδάκινα έχουν βγει στην αγορά με χαμηλότερη τιμή από ότι συνήθως. Πως μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό; Μα, με συνταγές για ροδάκινα που δεν τις ξέραμε.

Τα ροδάκινα είναι από τα καλύτερα καλοκαιρινά φρούτα. Όσα περισσότερα τρώμε, τόσο το καλύτερο για τον οργανισμό μας. Οπότε, ας μην κάνουμε μόνο τα κλασικά (φρουτοσαλάτες, μαρμελάδα, κομπόστα), ας δούμε που αλλού μπορούμε να τα βάλουμε για να έχουμε διπλό όφελος: Κέρδος και υγεία!

Συνταγή για Ροδακινόπιτα

Υλικά για 8 μερίδες:

4 ώριμα ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γρ. βούτυρο
150 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. άσπρη ζάχαρη
4 αυγά
700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε ένα σκεύος. Ανακατεύουμε με τις φέτες ροδάκινου και τα στρώνουμε όλα στον πάτο ενός μέτριου ταψιού.

Χτυπάμε τα αυγά με τη λευκή ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Φτιάχνουμε μια υγρή ζύμη με την οποία περιχύνουμε τα ροδάκινα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε την πίτα σε πιατέλα.

Δεν είναι δύσκολο, ε; Μπορεί να γίνει και με κομπόστα ροδάκινα, ώστε να την απολαμβάνουμε και τον χειμώνα!