Σοκ! Σε καραντίνα ολόκληρο νηπιαγωγίο στο Τέξας, για έμπολα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει εισέλθει η περιοχή της κοινότητας Wortham, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ένα ολόκληρο νηπιαγωγείο έχει μπεί σε καραντίνα όταν 17 παιδιά εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα, που παραπέμπουν σε Έμπολα. Πιστεύεται πως τα παιδιά εκτέθηκαν στον ιό όταν μοιράστηκαν την αίθουσα με παιδιά από την Λιβερία που ήταν σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών.

Ένα κοριτσάκι, του οποίου οι γονείς του είχαν πεθάνει στον πόλεμο, φαίνεται πως ήταν το πρώτο παιδί που εκδήλωσε τα συμπτώματα. Το τεστ βγήκε θετικό, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα άλλα 16 παιδιά και μια νηπιαγωγός εκδήλωσαν συμπτώματα.

Η αναπληρώτρια νηπιαγωγός Lindsay Belknap, δούλευε στο νηπιαγωγείο την και όλα δείχνουν πως έχει κολλήσει και αυτή. Την έχουν υπο αυστηρότατη παρακολούθηση σε νοσοκομείο. Σε δημοσιογράφο που κατάφερε να μιλήσει μαζί της, είπε πως "ήταν κάτι σαν ντόμινο. Πρώτα ένα παιδί, μετά δύο, μετά κι άλλο. Σύντομα, όλοι ήταν άρρωστοι. Φοβάμαι για περαιτέρω εξάπλωση, γιατί όπως ξέρετε, τα παιδιά αφήνουν τα μικρόβιά τους παντού. Ποιος ξέρει πόσοι έχουν εκτεθεί στον ιό. Είναι τραγικό και είναι η πραγματικότητα."

Τα παιδιά φυλάσσονται υπό ειδικές συνθήκες φρουρούμενα, με τους τρελαμένους από την αγωνία γονείς τους, να μην ξέρουν πως να αντιδράσουν. Είναι μαζεμένοι έξω από το νηπιαγωγείο, κλαίνε και περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις, ανήμποροι να αντιδράσουν.