Ουκρανία: Θρήνος και αποδοκιμασίες στην Πλατεία Ανεξαρτησίας

Η ένταση στην πλατεία κορυφώθηκε της όταν οδηγήθηκαν εκεί τα φέρετρα δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις ταραχές της Πέμπτης. Παρά τη συμφωνία μεταξύ προέδρου και αντιπολίτευσης, πολλοί αρνούνται μέχρι αυτή την ώρα, να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους ο οποίος ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Γιανουκόβιτς αποφάσισε να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτιμώντας να προσεγγίσει τη Ρωσία.

Το απόγευμα ο Κλίτσκο και οι δύο άλλοι ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Αρσένι Γιάτσενιουκ και ο Όλεγκ Τιαγκνιμπόκ, υπέγραψαν τη συμφωνία με τον Γιανουκόβιτς, με τη μεσολάβηση των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος μεταξύ άλλων υποσχέθηκε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, να προχωρήσει στο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης συνασπισμού και να επαναφέρει το σύνταγμα του 2004 που περιορίζει τις εξουσίες του προέδρου της χώρας.

Ο κόσμος στην πλατεία τους αποδοκίμασε όλους, συνεχίζουν να αποκαλούν τον Γιανουκόβιτς δολοφόνο και αποδοκιμάζουν συνεχώς τους ηγέτες της αντιπολίτευσης γιατί, όπως λένε, κάνουν συμφωνία με το διάβολο.