Νίκος Αναδιώτης: Με τον σταυρό στο χέρι

Μπορεί να τον γνωρίσαμε ως τον ωραίο (και συνήθως αμίλητο) νεαρό που κάθε τηλεοπτικό πάνελ θέλει να έχει στις τάξεις του, ωστόσο στο «Nomads» ο Νίκος Αναδιώτης έχει την ευκαιρία να δείξει τον χαρακτήρα του. Και το κάνει.

Η πρόσφατη απόφασή του να απομακρυνθεί από τη σφαίρα επιρροής του φίλου του στην αληθινή ζωή Δημήτρη Αλεξάνδρου και να προσεγγίσει τον παρεξηγημένο -και εύθραυστο, όπως μαρτυρούν τα συχνά ξεσπάσματά του- Γιώργο Μαυρίδη δεν ήταν παρά μια συνειδητή επιλογή που ανέτρεψε ό,τι μέχρι πρότινος γνωρίζαμε για την ομάδα της Φωτιάς. Πιθανότατα δεν μπορεί να καταλογίσει κανείς δόλο ή ίδιον συμφέρον στην απόφαση του εντυπωσιακού το δέμας παίκτη (έχει ύψος 1,90 μ. και ζυγίζει 97 κιλά), αφού ο πρότερος «έντιμος βίος» του καταδεικνύει πως ο βαθιά θρησκευόμενος Αναδιώτης πορεύεται με όχημα το δίκαιο και το κοινό καλό.

Ο μικρότερος γιος της οικογένειας Αναδιώτη ήρθε στον κόσμο τον Φεβρουάριο του 1983. Αν και οι δύο γονείς του έχουν καταγωγή από τον νομό Φωκίδας, τα παιδικά χρόνια του τα πέρασε στο Αίγιο. Από παιδί ακόμη εκδήλωσε το ενδιαφέρον και την αγάπη του στον αθλητισμό. Γι’ αυτό και όταν έπρεπε να αποφασίσει τι θα κάνει στη ζωή του, η επιλογή της Γυμναστικής Ακαδημίας ήταν μάλλον αυτονόητη. Αν και επαγγελματίας γυμναστής πια, συνεχίζει τις σπουδές του ως Φυσικοθεραπευτής, ενώ τα τελευταία χρόνια η διαδρομή του πέρασε από το μόντελινγκ, την τηλεόραση αλλά και το θέατρο. Βεβαίως προτεραιότητά του παραμένει η οικογένειά του, η αγαπημένη του σύζυγος Βασιλική και οι δύο γιοι που έχει αποκτήσει μαζί της, ο Σπύρος και ο Κωστής.

Βεβαίως, η απόφασή του να συμμετάσχει στο “Nomads”, για να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί, όπως δήλωσε πριν από την αναχώρησή του για το Παλαουάν, τον απομάκρυνε προς ώρας από την οικογενειακή εστία του. Υπήρχε λόγος σοβαρός, αφού αν καταφέρει να επικρατήσει των αντιπάλων του έχει πει πως το μεγαλύτερο ποσό του επάθλου των 150.000 ευρώ θα το διαθέσει στην οικογένειά του. Παράλληλα, έχει υποσχεθεί πως ένα μέρος των χρημάτων θα το προσφέρει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο πλησίον, ο συνάνθρωπος, ο άλλος απασχολεί σταθερά τον σωματώδη γυμναστή. Δε θα περίμενε κανείς τίποτα λιγότερο από έναν άνθρωπο που διατρανώνει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του, δεν έχει κρύψει ποτέ τη βαθιά πίστη του στον Θεό, θεωρεί ως κοσμογονική εμπειρία της ζωής του την πρώτη του επίσκεψη στο Άγιον Όρος και πορεύεται με προσωπικό μότο τη φράση “μην κρίνεις για να μην κριθείς”. Τους άρρηκτους δεσμούς του με την πίστη επιβεβαιώνει ακόμη το γεγονός πως ως αγαπημένο του ανάγνωσμα προκρίνει την Καινή Διαθήκη.

Η κοσμοθεωρία του δε θα μπορούσε να μην έχει αντίκρυσμα και στην καθημερινή ζωή του, ακόμη και τώρα που αγωνίζεται ως μέλος της Ομάδας της Φωτιάς για την επικράτηση σε ένα reality επιβίωσης σαν το «Nomads».

Προτίμησε, λοιπόν, να απομακρυνθεί από τον παλιό γνώριμό του Δημήτρη Αλεξάνδρου και να προστρέξει τον αδικημένο από τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης Γιώργο Μαυρίδη. Ήταν μια απόφαση καθοριστική για την περαιτέρω εξέλιξη του παιχνιδιού.

Οι δυο τους πλέον διαχωρίζουν με κάθε τρόπο τη θέση τους από την υπόλοιπη ομάδα είτε κατοικοεδρεύοντας σε διαφορετικό κατάλυμα από τους συμπαίκτες τους στην παραλία, είτε εμφανιζόμενοι με μπλούζες διαφορετικού (συγκεκριμένα μαύρου) χρώματος στη διαδικασία των αθλητικών δοκιμασιών. Άραγε μπορεί μια απόφαση βασισμένη στο συναίσθημα να κατατροπώσει τη λογική αλλά και τη στρατηγική; Η εξέλιξη του παιχνιδιού θα το δείξει.

Σε κάθε περίπτωση ο Αναδιώτης σαν αρσενικό παλαιάς κοπής που τιμά τον λόγο του και σέβεται πρώτον απ’ όλους τον εαυτό του, αποφάσισε να βασιστεί στο ένστικτό του και να επιλέξει εκείνο που ο ίδιος θεωρεί δίκαιο. Μπορεί να υποστηρίζει πως ακόμη ψάχνει να βρει τον εαυτό του, όμως η έως τώρα στάση του δείχνει έναν άνθρωπο συγκροτημένο που αφουγκράζεται τις ευαισθησίες του και το μόνο που ξέρει και μπορεί να κάνει είναι να προσεγγίζει τη ζωή, τους φίλους, ακόμη και τους αντιπάλους του με τον σταυρό στο χέρι.