Μύθος: Οι κοιλιακοί είναι ο μόνος τρόπος να φτιάξεις τους μύες της κοιλιάς

Συνεχίζουμε να σας ενημερώνουμε τους μύθους που κυκλοφορούν σε σχέση με την άσκηση. Σήμερα, θα πιάσουμε το θέμα των κοιλιακών. Θέμα που απασχολεί κυρίως τις γυναίκες, καθώς εκείνες είναι που από κατασκευής του σώματός τους αποθηκεύουν περισσότερο λίπος σ' εκείνη την περιοχή. Όχι ότι οι άντρες δεν έχουν πρόβλημα, είναι εμφανής άλλωστε, κυρίως στους Έλληνες η στρογγυλή κοιλίτσα.

Θεωρείται πως οι κλασικοί κοιλιακοί, δηλαδή το να είναι ο γυμναζόμενος ξαπλωμένος και με τα χέρια στον αυχένα να πρωσπαθεί να σηκωθεί, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πράγμα που αποθάρρυνε όσους έχουν πρόβλημα στην μέση ή στον αυχένα να γυμναστούν, καθώς πίστευαν πως δεν θα έχει ο κόπος τους αποτέλεσμα. Όμως, φαίνεται πως και αυτό είναι μύθος.

Όπως ισχύει για το λίπος σε όλο το σώμα και όχι μόνο αυτό στην περιοχή της κοιλιάς, το πιο σημαντικό για την απώλειά του είναι η σωστή διατροφή. Ένα πρόγραμμα σωστής διατροφής είναι πιο αποτελεσματικό απο το να κάνεις χίλιους κοιλιακούς. Εάν θέλετε σέξυ, γραμμωμένους κοιλιακούς, δεν φτάνει η άσκηση, όση κι αν είναι αυτή. Χρειάζεται το ποσοστό λίπους στο σώμα να φτάσει κάτω από το 10% για τους άντρες και το 15% για τις γυναίκες. Αν το καταφέρετε αυτό, μετά αρκεί και το τζόκινγκ.