Κύπρος: Εμφανίστηκε σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο!

Στην Αλυκή Ακρωτηρίου στην Κύπρο εθεάθη ένα εξαιρετικά σπάνιο πτηνό, ένα μαύρο φλαμίνγκο. Το συγκεκριμένο θεωρείται μοναδικό στο είδος του και σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, ελάχιστοι άνθρωποι έχουν κατορθώσει να το δουν και να το φωτογραφίσουν.

Τελευταία φορά το είχαν δει το 2014 στο Ισραήλ, αλλά είχαν χαθεί τα ίχνη του για ένα διάστημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια εξαιρετική σπάνια περίπτωση φλαμίνγκο, το οποίο εκτιμάται πως, λόγω μιας γενετικής ανωμαλίας, παράγει περισσότερη ποσότητα μελανίνης με αποτέλεσμα να αποτυπώνεται το μαύρο χρώμα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Τμήματος Περιβάλλοντος των Βρετανικών Βάσεων Αλεξία Περδίου, πολύ λίγα είναι γνωστά για το σπάνιο αυτό φλαμίνγκο και ο καλύτερος χώρος για παρακολούθηση του είναι το νέο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου στην Κύπρο. Η κ. Περδίου δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο πως «δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να επιχειρηθεί από κάποιους να πλησιάσουν την περιοχή κατά τρόπο που να ενοχλήσουν τα φλαμίνγκο που βρίσκονται στην Αλυκή».

Πάντως, είναι πανέμορφο!