Κατερίνη: Καταδικάστηκε ο οφθαλμίατρος με το φακελάκι!

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή, στον οφθαλμίατρο που συνελήφθη από την αστυνομία επειδή ζήτησε και έλαβε "φακελάκι" 300 ευρώ, προκειμένου να επισπεύσει χειρουργική επέμβαση 66χρονου ασθενούς.

Σύμφωνα με τον γιο του ασθενή που κατήγγειλε το γεγονός, ο 51χρονος οφθαλμίατρος, ο οποίος είναι και προϊστάμενός της οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου Κατερίνης, ζήτησε 300 ευρώ για να κάνει εγχείρηση καταρράκτη στον πατέρα του, παρακάμπτοντας έτσι τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Ο γιος του 66χρονου ασθενή, χωρίς δεύτερη σκέψη κατήγγειλε το γεγονός στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος. Από τις Εσωτερικές Υποθέσεις στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση και έτσι ο οφθαλμίατρος οδηγήθηκε σε προγραμματισμένο ραντεβού, το πρωί της περασμένης Τετάρτης. Το ραντεβού έγινε στο γραφείο του γιατρού, μέσα στο νοσοκομείο, όπου και εμφανίστηκε ο γιος του ασθενή με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 300 ευρώ.

Μόλις ο φάκελος πέρασε στα χέρια του οφθαλμίατρου, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Στην απολογία του, βέβαια, αρνήθηκε ότι ζήτησε το "φακελάκι", και υποστήριξε πως ο καταγγέλλων άφησε τα χρήματα στο γραφείο του για να τον ευχαριστήσει.