Αυτά είναι! Τσακώνονται για τα γραφεία στη Βουλή!

Ο κακός χαμός στη Βουλή, όχι για κανένα νομοσχέδιο, αλλά για τα γραφεία τους! Επτά κόμματα, οι Πρόεδροι τους, τέσσερεις πρώην Πρωθυπουργοί αλλά και κάμποσοι πρώην Πρόεδροι της Βουλής θα πρέπει να στριμωχτούν για να χωρέσουν.

Ποιος είδε τον Βενιζέλο και δεν τον φοβήθηκε πάντως, όταν ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να πιάσει γραφείο κοντά στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών. Απλά, έστειλε τα προσωπικά του αντικείμενα και το "καπάρωσε"!

Το ξεκατίνιασμα κράτησε για πολύ καθώς στον καυγά ενεπλάκησαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και του νεοσύστατου κόμματος Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.

Λύση στο πρόβλημα φαίνεται πως έδωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος δέχθηκε να παραχωρήσει το γραφείο του υπό την προϋπόθεση όμως ότι τη θέση του θα πάρει, ο Γιώργος Παπανδρέου και μόνο αυτός. Ο κ.Κακλαμάνης επικαλέστηκε ιστορικούς λόγους για την επιλογή του αυτή, λέγοντας πως το συγκεκριμένο γραφείο έχει περάσει και από τον παππού του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γεώργιο Παπανδρέου. Ενώ έκανε ξεκάθαρο, ότι το παραδίδει με την προϋπόθεση ότι θα πάει σε άνθρωπο της "Δημοκρατικής Παράταξης".

Το Ποτάμι με τη σειρά του αρνήθηκε να στεγαστεί στα γραφεία που χρησιμοποιούσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και απαίτησαν να πάρουν τα γραφεία που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκαν να μετακινηθούν στην πτέρυγα που χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ. Τέλος, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως θα υποχρεωθεί να βολευτεί στα γραφεία που είχαν παραχωρηθεί στη ΔΗΜΑΡ.

Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίζονται και στην τακτοποίηση του χωροταξικού στην Αίθουσα της Ολομέλειας. Το Ποτάμι δεν θέλει να καθίσει εκεί που ήταν η ΔΗΜΑΡ. Το ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν επιμένει, θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα μετακινηθεί σε πίσω σειρές των εδράνων, ως το κόμμα με το μικρότερο ποσοστό. Οι ΑΝ.ΕΛΛ. αξιώνουν κι εκείνοι μια καλύτερη χωροταξική τοποθέτηση ως κυβερνητικοί εταίροι.

Και μή χειρότερα!