Απετράπη τρομοκρατική επίθεση της Αλ Κάϊντα στην ...

Οι σαουδαραβικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέτρεψαν «τρομοκρατική» επίθεση που σχεδίαζαν ύποπτοι για διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα--κυρίως Υεμενίτες--και συνέλαβαν τα μέλη δύο πυρήνων εξτρεμιστικής οργάνωσης που συνδέονται με την Αλ Κάϊντα, στο Ριάντ και την Τζέντα.
Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA, ότι οι ύποπτοι προετοίμαζαν τη «στρατολόγηση προσώπων για την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας, πολίτες και ξένους κατοίκους καθώς και δημόσιες εγκαταστάσεις».
Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι συνελήφθησαν δύο Σαουδάραβες και έξι Υεμενίτες.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ένας Σαουδάραβας ύποπτος αποδείχτηκε ότι είναι ο επικεφαλής πυρήνα της οργάνωσης στο Ριάντ και ότι έδωσε «λεπτομερείς πληροφορίες» που οδήγησαν στη σύλληψη των έξι Υεμενιτών, οι οποίοι επίσης ομολόγησαν ότι συμμετείχαν στον σχεδιασμό της επίθεσης.
Η αστυνομία εντόπισε χημικά που χρησιμοποιούνται ως εκρηκτικά καθώς και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται για την πυροδότηση εκρηκτικών από απόσταση" στο παράρτημα ενός τεμένους στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με το υπουργείο.
Οι έρευνες οδήγησαν επίσης στον εντοπισμό του δεύτερου πυρήνα της οργάνωσης στη δυτική πόλη Τζέντα, την δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας. Το υπουργείο αναφέρει ότι συνελήφθη ένας Σαουδάραβας, μέλος του συγκεκριμένου πυρήνα, «που εργαζόταν για την προετοιμασία των εκρηκτικών».Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr