Έβαλαν το λύκο να φυλάει το... ουίσκι!

Ο 62χρονος Τζον Σάντερς είχε αναλάβει την προστασία 52 φιαλών παλαιωμένου ουίσκι, αξίας τουλάχιστον 100.000 δολαρίων, την περίοδο που εργαζόταν ως επιστάτης σε ιστορικό πανδοχείο του Πίτσμπουργκ, όπως προκύπτει από την προκαταρκτική ακρόαση της υπόθεσης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η πρώην εργοδότριά του, η ιδιοκτήτρια του κτηρίου Πατρίσια Χιλ, είχε ανακαλύψει τις φιάλες κρυμμένες, από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης πιθανότατα, όταν αγόρασε το πανδοχείο.

Η κ. Χιλ κατέθεσε τη μήνυση εναντίον του πρώην επιστάτη της μετά από αστυνομικές έρευνες που αποκάλυψαν πως τα, άδεια, μπουκάλια ήταν γεμάτα με το DNA του 62χρονου. Ο Τζον Σάντερς από την πλευρά του, αρνείται ότι κατανάλωσε το αλκοόλ, ενώ η βασική γραμμή υπεράσπισής του είναι ότι το «ουίσκι μάλλον εξατμίστηκε, και όντας τόσο παλιό, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ήταν και καλό». Η Πατρίσια Χιλ σχεδίαζε να δωρίσει το ουίσκι σε τοπικό μουσείο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Πίτσμπουργκ, Πριτς Μπάρι, δήλωσε: «Επρόκειτο για τέσσερα κιβώτια, 52 φιάλες, που παρήχθησαν από ένα παλιό αποστακτήριο εδώ στο Δήμο μας που έκλεισε πριν από πολλά χρόνια. Κάποιος από την οικογένεια στην οποία αρχικά ανήκε το κτίριο έκρυψε τα κιβώτια κάτω από μια εσωτερική σκάλα στο υπόγειο, την οποία περιτοίχισε, και μετά το οίκημα πέρασε από διάφορες οικογένειες. Η κυρία που είναι σήμερα ιδιοκτήτρια έκανε ανακαίνιση και το συνεργείο βρήκε το ουίσκι»,